André Putker

André Putker

Raadslid

André is projectleider Stadsontwikkeling bij de gemeente Doesburg. André vindt het mooi de standpunten van GroenLinks te vertegenwoordigen waarbij verdraagzaamheid en eerlijk delen voor hem belangrijke bakens zijn. In de afgelopen periode heeft hij zich als forumlid voor de fractie geconcentreerd op het fysieke domein.

Even voorstellen…

Om te beginnen eerst maar wat praktische informatie. Ik ben dus André Putker, geboren in Alkmaar in 1970, getrouwd en vader van twee zonen. Tijdens mijn studie scheikunde in Amsterdam ben ik in deze stad gaan wonen. Ook na mijn studententijd is het ook daarna nog een tijd mijn woonplaats gebleven. In 2002 zijn we in Zutphen komen wonen en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Ik ben werkzaam geweest bij verschillende gemeenten op milieugebied. De laatste jaren - sinds onze verhuizing naar Zutphen – ben ik werkzaam bij een andere Hanzestad als projectleider Stadsontwikkeling en beleidsmedewerker Economie, Recreatie en Toerisme.

Mijn motto is "Samen Zutphen mooier maken". De komende jaren wil ik mij daarvoor met enthousiasme en plezier inzetten binnen de fractie van GroenLinks.

Ik ben trots op wat we in de afgelopen jaren als GroenLinks samen met anderen hebben bereikt, zoals:

De komst van nieuwe betaalbare woningen op De Mars

Natuurlijk spelen op meerdere plekken in de stad, waaronder de Praebsterkamp

Een nieuwe functie voor industrieel erfgoed, zoals Het Koelhuis

Maar ook heb ik nog wensen. Ik zou graag meer nieuwe functies zien voor het industrieel erfgoed op De Mars en daar zitten een paar mooie plannen aan te komen. De plannen voor een nieuwe inrichting van de IJsselkade zouden ook een aanwinst zijn voor de stad. Dagelijks geniet ik van al het moois dat Zutphen heeft te bieden: de IJssel en zijn uiterwaarden, de vele monumentale panden, de zaterdagse markt, et cetera. . Samen met het nieuwe Broederenklooster moeten we in staat hier veel meer toeristen voor te interesseren. Laten we daar met zijn allen aan gaan werken.

De laatste tijd vraag ik me met enige regelmaat af of ik ooit nog een keer ga verhuizen. Ik denk het wel maar dan wel binnen Zutphen.

Tot ziens.