Patrick Reeuwijk en Liza Luesink #FairSelfie
Patrick Reeuwijk en Liza Luesink #FairSelfie

Doe mee met de #FairSelfie fotowedstrijd!


Zaterdag 10 mei is het World Fair Trade Day, dé internationale dag om aandacht te vragen voor Fairtrade! Landelijk en ook lokaal in Zutphen wordt er daarom een #FairSelfie actie georganiseerd. Doe mee & win!

Een selfie is een foto die je van jezelf hebt gemaakt met je telefoon of een digitale camera. Een #FairSelfie is een foto van jezelf (eventueel met anderen) met een of meerdere Fairtrade producten of op een Fairtrade locatie (winkel, café of bedrijf). Denk bijvoorbeeld aan een #FairSelfie met jouw favoriete Fairtrade product, in een bad vol met Fairtrade bananen of een FairSelfie met een groep vrienden met Fairtrade chocoladerepen. We vragen iedereen om de #fairselfie te verspreiden via Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale netwerken. Als je zelf Fairtrade producten verkoopt of gebruikt, kun je klanten of medewerkers ook oproepen een #FairSelfie te maken.

Diegene die de meest originele #FairSelfie verspreidt via sociale media, wint Fairtrade chocolade! De actie in Zutphen is gekoppeld aan de landelijke actie van Fairtrade Gemeenten. Als Zutphen de meeste FairSelfies verspreid via sociale media, wint Fairtrade Gemeente Zutphen een promotiepakket om de boodschap van Fairtrade nog beter te verspreiden. Doe dus allen mee!

De actie loopt tot en met zaterdag 10 mei aanstaande. Om de #FairSelfie te kunnen signaleren is het belangrijk dat de foto herkenbaar wordt gemaakt met de omschrijving #FairSelfie en #Zutphen. Deze omschrijving geef je zowel mee op Twitter, Facebook als Instagram. Hoe meer bereik, hoe beter!