Liesbeth van Tongeren
Liesbeth van Tongeren

Goederenvervoer over de IJssellijn: dat spoort niet!

Liesbeth van Tongeren, 2de kamerlid voor GROENLINKS over de IJssellijn.

Maandag 3 maart om 14:06 stapt Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamer lid voor GroenLinks, op station Zutphen in de trein naar Elst. Het onderwerp van gesprek is de mogelijke uitbreiding van het goederenvervoer over de IJssellijn. Tijdens de treinreis stappen op alle stations bezorgde bewoners, mensen van de Rona, de Stichting Spoorhinder en lokale politici in.

Voorafgaand aan de treinreis gaat Liesbeth van Tongeren in Zutphen in de GroenLinks campagnewinkel aan de Turfstraat 14 van 13.00 tot 14.00 uur in gesprek met lokale actievoerders en GroenLinks-politici, waaronder wethouder / lijsttrekker Patricia Withagen.

Naast de problemen die een uitbreiding van het goederenvervoer veroorzaken m.b.t. trillingen, geluid en veiligheid willen we tijdens de treinreis ook nadrukkelijk de aandacht vestigen op de alternatieven van de IJssellijn. In het bijzonder het vervoer over water. Daarvoor reist een vertegenwoordiger van een groot vervoerbedrijf over water vanaf Dieren met ons mee. Het wordt een boeiende treinreis.

In de gemeente Rheden is er in het bijzonder aandacht voor de trillingenproblematiek. Ook nu al ondervinden inwoners schade aan hun huizen door het treinverkeer. In Velp stapt het gezelschap uit de trein en gaat twee huizen bezoeken waar trillingschade duidelijk zichtbaar is. Onderwerp van gesprek is nadrukkelijk ook de wijze waarop deze schade wordt afgehandeld.

U bent van harte welkom om mee te praten in de campagnewinkel en/of ons te vergezellen op deze treinreis.