Logo Zutphen LHBTI
Logo Zutphen LHBTI

Zutphen blijft zich actief inzetten als regenbooggemeente

Iedereen moet zich thuis kunnen voelen en Zutphen is tolerant naar LHBTI inwoners.

Jammer dat onze mede initiatiefnemer D66 Zutphen en CU besloten dit voorstel niet te steunen. Zoals Karin van Wamel zei "Gaat geld voor de liefde?" Antje van Dijjk presenteerde in ieder geval alvast het nieuwe logo Gemeente Zutphen (zie foto)

De tekst van Irene Kleinrensink:

"Toen ik, ongeveer een jaar geleden, aan mijn kinderen vertelde dat ik plaats zou nemen in de initiatiefgroep LHBTI reageerden ze verbaasd: “huh? Dat is toch helemaal niet meer nodig tegenwoordig?” Ik was blij met deze reactie en vroeg nog even door: hebben jullie ook kinderen in de klas die tot de doelgroep behoren?

 

“Nee joh! Maar dat durft toch ook niemand te zeggen?”
Euh… juist.. nog veel werk aan de winkel dus. Onlangs vertelde een vriendin dat ze in Zutphen niet hand in hand durft te lopen met haar vrouw…. 2019.. in onze mooie stad…

 

Kortom: het is van groot belang dat Zutphen duidelijker en overtuigender Regenbooggemeente wordt. Het Plan van Aanpak dat voor ons ligt, kan hier een grote rol in spelen. GroenLinks hoopt dan ook van harte dat de Raad het Plan van Aanpak vast zal stellen. De initiatiefgroep heeft tot nu toe nauwelijks budget gebruikt, maar dat is nu wel nodig om een flinke slag te slaan.

 

Hoe mooi zou het zijn als binnenkort mijn vriendin en haar vrouw gewoon hand in hand over straat kunnen en mijn kinderen in de klas openlijk praten over seksuele- en genderdiversiteit?"