GroenLinks zet zich in voor goede zorg in Zutphen

Op initiatief van GroenLinks Zutphen kwamen donderdag 26 september ruim 20 mensen bij elkaar om de mogelijkheden te verkennen voor goede zorg in de buurt.

Zie hier het artikel "Bijeenkomst goede zorg in de buurt"

De aanwezigen waren allemaal mensen die kansen zien voor meer samenwerking voor zorg en ondersteuning in de buurt. Sterker nog: die overtuigd zijn dat het samen moet en dat het belangrijk is nieuwe, eenvoudige vormen van samenwerking te ontwikkelen. Vooral door het samen te gaan doén. De ambitie is: overlap voorkomen, gaten vullen, elkaar versterken en aanvullen (in plaats van elkaar beconcurreren) en taken oppakken die anders tussen wal en schip vallen.

De aanwezigen wilden niet alleen praten, maar vooral ook doen. Initiatiefnemer Christina Oosterhoff: “Een voorbeeld van wat er besproken is: als we hier samen vinden dat er een sociale kaart nodig is die goed laat zien wat er is, laten we dan kijken wat we samen kunnen bereiken. Door niet alleen te denken in geld, maar ook te kijken naar het ruilen en lenen van diensten en spullen is er veel meer mogelijk".

Een aantal aanwezigen organiseert samen met GroenLinks volgende maand een vervolgbijeenkomst om de ideeën meer concreet vorm te geven. Houd deze site in de gaten om op de hoogte te blijven.