1nov manifestatie tegen extra goederenvervoer

Honderden mensen komen naar verwachting op 1 november naar Zutphen om te protesteren tegen de geplande uitbreiding van goederenvervoer door Oost-Nederland. Op de IJsselkade staan informatiekramen, politici en bestuurders zullen spreken en er is een mars over de oude IJsselbrug en weer terug. De manifestatie duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Organisatoren RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking), Stichting Spoorhinder en Milieudefensie Zutphen roepen iedereen op om aan te sluiten vrijdag 1 november aanstaan om 19.30 bij het eethuis op de IJsselkade.

Mocht je niet kunnen, maar je wel willen laten horen: teken dan hier de petitie.

Oproep RONA, Stichting Spoorhinder en Milieudefensie:

"Kom ook naar de protestmanifestatie op vrijdagavond 1 november in Zutphen, tegen de voorgenomen intensivering van het spoorgoederenvervoer door Oost-Nederland (PHS-GON), waaronder het vervoer van gevaarlijke stoffen.Het motto: "Politiek! Zet je gedachten op een ander spoor!"Alleen een grote opkomst kan de aandacht van politici in Den Haag wekken. En dat is hard nodig.

En actueel!Want circa eind november (is de verwachting) stuurt de staatssecretaris haar voorstel over dit onderwerp naar de 2e kamer. En in december zal die daarover vergaderen en besluiten (is de verwachting).NU is in feite alles nog mogelijk.We zeggen dit niet zomaar. Onzes inziens zijn er prima alternatieven. Ook de noodzaak ontbreekt gewoonweg. Nut en noodzaak zijn kortom absoluut niet aangetoond van PHS-GON. Meer informatie daarover op de websites van RONA (www.rona-info.nl) en Spoorhinder (www.stichtingspoorhinder.nl).gfvu8Kom zelf en roep iedereen op om aanwezig te zijn en deze manifestatie tot een succes te maken!"