foto Ronny te Wechel

Jesse Klaver met Zutphense kandidaten langs de deuren met zorgpetitie

Zaterdag 22 februari kwam Tweede Kamerlid Jesse Klaver op bezoek in onze pop-up winkel in Zutphen. Jesse Klaver maakt zich sterk voor een politiek die ieder mens de kans biedt om zijn of haar hart te kunnen volgen. Na een korte introductie onder het genot van een kop koffie met een cupcake, gingen we gezamenlijk op pad om handtekeningen te verzamelen voor de petitie tegen bezuinigingen op de zorg aan huis. Ondanks de koude wind waren er genoeg mensen bereid om de petitie te tekenen; een geslaagde actie! 

Binnen een dag verzamelden we al zo'n 120 handtekeningen. Lees meer over de petitie op: groenlinks.nl/zorg

Meer over de petitie:

Linda Voortman (Tweede Kamer GroenLinks): “De bezuinigingen die er aan komen zijn enorm en hebben afschuwelijke gevolgen. Mensen die nu nog zelfstandig thuis kunnen wonen dankzij de thuiszorg, dreigen hun zorg te verliezen. Zij worden de dupe van een kabinet dat liever kijkt naar de cijfers op de begroting dan naar de gezondheid van mensen.”

De petitie is te tekenen op groenlinks.nl/zorg. GroenLinksers vragen de komende weken mensen in heel Nederland om te tekenen tegen de bezuinigingen. De petitie zal voor de behandeling van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in de Tweede Kamer aangeboden worden aan het kabinet.