Rode Lintje
Rode Lintje

Shortlist Rode Lintje bekend!

Vier initiatieven maken nog kans op het rode lintje van GroenLinks Zutphen-Warnsveld. Het jaarlijkse lintje van GroenLinks is voor het eerst rood van kleur en gaat naar een initiatief dat zich op positieve wijze inzet voor de gemeenschap. Inwoners van Zutphen en Warnsveld nomineerden maar liefst veertien initiatieven voor het rode lintje. De lijst is door de jury, onder voorzitterschap van Liesbeth van Burken, nu teruggebracht tot een shortlist van vier. De initiatieven die nog in de race zijn voor het rode lintje 2015 zijn Sociaal eetcafé de Uitwijk, Christiane Orth met de natuurspeeltuin aan de Praebsterkamp, Alize Korf met stadsboomgaard de Bongerd en Ireen Los met De Stadswerkplaats Zutphen.

Shortlist: initiatieven die laagdrempelig verbinden

Tot 20 februari konden inwoners van Zutphen en Warnsveld initiatieven nomineren. De jury, naast voorzitter Liesbeth van Burken bestaande uit Victor Boldewijn, Minco Soomers en Louk Hamer, was blij verrast met de nominaties: “We zijn zeer tevreden over het aantal nominaties met veertien zeer waardevolle initiatieven in onze gemeente. De shortlist die wij hebben samengesteld is een mooie mix van initiatieven die alle vier op een laagdrempelige manier mensen verbinden, de stad een mooier gezicht geven en met veel bevlogenheid en bezieling worden geleid en van de grond zijn gekomen”.

De uitreiking is op woensdagavond 4 maart vanaf 20:00 uur en vindt dit jaar plaats in Theaterwerkplaats De Rode Hoed, de voorgaande winnaar van het groene lintje.