Vacature wethouder GroenLinks Zutphen
Vacature wethouder GroenLinks Zutphen

WANTED: een super(wo)man

of iemand die daar dicht in de buurt komt ☺ als GroenLinks-wethouder in Zutphen

GroenLinks Zutphen heeft hoge ambities voor onze gemeente. Onze droom is een groene, duurzame en sociale samenleving. En dat doen we graag met betrokken, energieke inwoners. Vernieuwing van de manier van werken is daarbij hard nodig. Samen, sneller, ondernemend en met ruimte voor initiatief. 

Onze kandidaat-wethouder is gemotiveerd hier een stevige bijdrage aan te leveren. De fractie werkt graag samen met de wethouder en voert daarnaast ook haar eigen agenda uit. Samen gaan we voor optimaal resultaat! Het verkiezingsprogramma en de kandidaat-raadsleden voor de periode 2018-2022 vind je hier: zutphen.groenlinks.nl

Wat ga jij doen als wethouder? 

  • Je hebt visie en draagt die uit, je inspireert, neemt de leiding en neemt anderen daarin mee.
  • Je bent breed geïnteresseerd. Sterke inhoudelijke dossierkennis is geen vereiste, maar je weet tijdens je wethoudersperiode wél het verschil te maken.
  • Je hebt politiek gevoel, je bent scherp op mogelijke maatschappelijke onrust en speelt daarop actief in. Daarbij ben je open en eerlijk.
  • Je bent toegankelijk voor bewoners, belangengroepen, ondernemers en verenigingen en natuurlijk ook de eigen achterban van GroenLinks. Je luistert, brengt ideeën en plannen verder en maakt je eigen afweging hierin. Je houdt de politieke koers van GroenLinks vast.
  • Je kunt tegen een stootje. Ook sta je open voor feedback. En je bent niet bang om de vinger op de zere plek te leggen. Je mag wel een muurtje breken!
  • Je durft te vernieuwen, signaleert bottlenecks in de bestuurscultuur en maatschappelijke processen en hebt er lol in die bij de kern aan te pakken. Natuurlijk heb je hierin doorzettingsvermogen, je geeft niet snel op!
  • En je zal vooral veel plezier hebben in deze meer dan fulltime job, die ook in de avonden en weekenden tijd van je vergt.

Solliciteren? Heel graag!

Wij ontvangen je motivatie graag vóór 12.00 uur op zondag 21 januari 2018. De sollicitatiecommissie bestaat uit de lijsttrekker, twee leden uit de huidige fractie, een actief lid uit de gemeente Zutphen en een landelijk actieve GroenLinks-politicus. Mail je motivatie met CV naar ikwordwethouderinzutphen@gmail.com. Nadat we je brief hebben ontvangen, vragen we je mogelijk om nog een aantal gegevens (integriteitsverklaring, intentieverklaring om de gehele periode wethouder te zijn, referenties). Heb je nog vragen, bel dan Victor Boldewijn, 06 – 13191828. 

We laten ons graag verrassen door je sollicitatie ☺. Heb je verborgen talent als vlogger, ontwerper van een verkiezingsposter... Houd je niet in! De gesprekken vinden plaats op zaterdag 27 januari en donderdag 15 februari.