GroenLinks voor jongeren

GroenLinks is een partij voor iedereen, dus ook voor jongeren. Iedereen mag zichzelf zijn en eigen keuzes maken. Wij zijn dé partij die jongeren de kans geeft zich te ontwikkelen. GroenLinks zorgt er als groene partij voor dat jongeren opgroeien in een mooi en schoon Zutphen en Warnsveld.

SCHOOL

GroenLinks vindt dat iedere jongere zich moet kunnen ontwikkelen, los van inkomen of achternaam. In onze gemeente kun je kiezen uit alle niveaus en verschillende soorten scholen. We zetten ons samen met scholen in om dit aanbod te behouden nu het aantal leerlingen daalt.

 

SPORT

Iedereen moet mee kunnen doen aan activiteiten. Als je ouders dit niet kunnen betalen, dan vinden we dat de gemeente hierbij kan helpen. Sporten is gezond en kan ook in de natuur. GroenLinks heeft samen met kinderen en jongeren al twee natuurspeel-plaatsen gemaakt. We onderzoeken nog mogelijkheden om in samenwerking met ondernemers openbare sportfaciliteiten te ontwikkelen, waardoor je bijvoorbeeld kunt fitnessen in de buitenlucht.

WERK

Werkgevers willen vaak iemand met werkervaring. Wij willen dat hiervoor meer mogelijkheden zijn, zodat je straks met werkervaring op zak kunt solliciteren. Er zijn genoeg bedrijven die hiervoor open staan, maar soms niet doorzetten door alle regels. Groenlinks wil het voor ondernemers makkelijker maken om jongeren kansen te bieden.

OV EN FIETS

Niets is zo vervelend als je om moet fietsen, omdat er alleen maar aan auto’s gedacht wordt. GroenLinks geeft voorrang aan de fiets. We willen bijvoorbeeld meer fietsenstallingen in het centrum.

WIST JE DAT...
De gratis bewaakte fietsenstalling onder het station de enige is in Nederland? Een resultaat van GroenLinks!

Verder zet GroenLinks zich landelijk in om de OVkaart te behouden, zodat je makkelijk met trein en bus naar je opleiding kunt.

UITGAAN

Om ervoor te zorgen dat er meer te doen is in Zutphen wil GroenLinks meer ruimte geven aan creativiteit en initiatieven. Politiek moet niet alles bepalen; het is tijd voor minder regels. In de zomermaanden kunnen de terrassen dus best langer open blijven bijvoorbeeld.

WIST JE DAT...
Dankzij GroenLinks Het Koelhuis behouden is?

SCHONE ENERGIE

De meeste jongeren vinden het belangrijk dat we investeren in schone energie. GroenLinks kiest voor het isoleren van huizen en bedrijfspanden, zonnepanelen op de daken en meer windmolens.

 

WAT IS JOUW IDEE VOOR ZUTPHEN?

GroenLinks wil ervoor zorgen dat meer jongeren in Zutphen en Warnsveld blijven wonen of weer terugkomen na bijvoorbeeld een studie. Jongeren bruisen van de goede ideeen. Jullie zijn zelf het best in staat om aan te geven hoe de gemeente leuk blijft of nog leuker kan worden. Heb jij een goed idee voor onze gemeente en zou je willen dat jouw idee wordt gerealiseerd? Mail je idee naar zutphen@groenlinks.nl. GroenLinks zet zich dan in om de beste ideeën waar te maken!