Standpunten

Standpunten

Energie en natuur

Nederland loopt enorm achter als het gaat om schone energie. GroenLinks is duidelijk: we investeren alleen nog maar in duurzame vormen van energie. Steeds meer mensen wekken zelf hun energie op. GroenLinks ondersteunt deze initiatieven van inwoners en wil dat de gemeente duurzame energie de ruimte geeft. Bij GroenLinks streven we naar een prettig en duurzaam klimaat, op het gebied van economie, groen en samenleving. We zetten ons in voor een gezond en goed leven voor iedereen: nu en in de toekomst. Om lokaal 100% schone energie op te wekken voor eigen gebruik, hebben we alle denkbare bronnen nodig. Wij gaan die uitdaging graag aan en willen elke mogelijkheid aangrijpen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Introductie verkiezingsprogramma 2018-2022

21 maart 2018 is het zover. 
Dan mag je naar de stembus om te kiezen wie er in de gemeenteraad van Zutphen komt. Een lastige keuze, want wie vertegenwoordigt nu het beste wat jij belangrijk vindt? Moet er meer geld naar het zwembad of jongerenhuisvesting, of juist meer geld naar cultuur, infrastructuur of zonnepanelen? Hoe organiseer je huishoudelijk hulp het beste? Wat doen we om meer mensen kans te bieden op een baan? 29 Raadsleden vertegenwoordigen straks weer 47 duizend inwoners in onze mooie gemeente. Ook -júíst- jouw stem telt daarbij.

Meedoen en samenleven

Voor ons is Zutphen een gemeente waar je jezelf kunt zijn en waar we respectvol met elkaar omgaan. Een gemeente waar iedereen kan meedoen via betaald werk, school, mantelzorg of vrijwilligerswerk.

Ondernemend en aantrekkelijk Zutphen

Zutphen heeft één van de meest aantrekkelijke binnensteden van Nederland. Het dorpse karakter van Warnsveld en de Hoven en het prachtige landschap eromheen maken onze gemeente daarbij nóg aantrekkelijker.