Johan Luijendijk

Johan Luijendijk

Lid (oud-raadslid)

Als ‘linkse GroenLinkser’ zit ik met veel plezier in de gemeenteraad van Zutphen. Ik vind het leuk om zo betrokken te zijn bij de ontwikkelingen in je eigen woonplaats, maar ook heel concreet mensen te ondersteunen als zij de weg niet kunnen vinden in de ambtelijke organistie.

Een aantal punten gaan mij aan het hart en daar zet ik mij voor in.

  • Zoveel mogelijk mensen die meedoen in Zutphen, de uitkering uit naar een stage, een baan, een eigen zaak of vrijwilligerswerk. De verbinding tussen het Plein en werkgevers en ondernemers kan nog zoveel beter.
  • Eenvoudige en toegankelijke ondersteuning voor mensen die het niet redden op eigen kracht.
  • Een gemeente die initiatieven van burgers en verenigingen aanmoedigt en stimuleert en waar nodig van kennis en subsidie voorziet.
  • Een fatsoenlijke beloning voor de zelfstandige alfahulpen.
  • Meer scheiden van groenafval.
  • Een financiëel gezonde gemeente die niet teveel hooi op de vork neemt.

Politiek gezien vind ik het belangrijk dat er ook binnen een coalitie gezonde kritiek mogelijk is. Ik zie soms dat het in de Zutphense politiek ’te lief’ kan zijn waardoor de inhoudelijke scherpte eronder lijdt.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer en vader. Als Betrokken Bedrijfseconoom verzorg ik de boekhouding en belastingen van kleine ondernemers. Bijzonder om te zien hoe mensen hun passie omzetten in het ondernemerschap, het maakt ze krachtig. Vanuit de Ondernemersturbo begeleid ik mensen die een eigen zaak beginnen. Verder heb ik het netwerk “Kamion, samen je eigen zaak” opgericht, samen met anderen. Een levendig netwerk.

Verder heb ik het erg getroffen als vader van Hanna (2001) en Sjack (2006), heerlijk om ze te zien opgroeien.

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen, mail of bel me gerust. johanluijendijk@hetnet.nl of 0619158069