Liza Luesink

Liza Luesink

Fractievoorzitter en raadslid

Liza is ondernemer en specialist Gedragsverandering Belastingdienst. Zij is origineel in haar presentatie en heeft een helder zicht op de wijze waarop zij politiek wil bedrijven. Kernwoorden zijn energiek, durf, slim, enthousiast, open en samen doén. Ze staat met een gezonde nieuwsgierigheid midden in de samenleving en is niet bang om stevig te gaan staan voor de waarden van GroenLinks.

Stel je voor wat je doet, maakt echt verschil. 

 

Soms denken mensen "Ach wat ik doe, is maar een druppel op een gloeiende plaat". Maar volgens mij zit de kracht juist in al die schijnbaar kleine stapjes van iedereen samen. Iedere ondernemer die een zaak opent, draagt bij aan de economie en de levendigheid. Of de vrijwilliger die iedere week met ouderen zingt in een verpleeghuis, die geeft die mensen zomaar een middag geluk. Het zijn allemaal individuen die het verschil maken en al die individuen samen vormen onze mooie samenleving. Ik geloof in de kracht van samen. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld als raadslid voor GroenLinks Zutphen.

Voor mij staat GroenLinks voor optimistisch, toekomstgericht en sociaal. Ik wil eraan bijdragen dat Zutphen en Warnsveld plaatsen zijn waar iedereen zich in vrijheid kan ontwikkelen en fijn kan wonen. Fijn wonen betekent voor mij een mooie schone gemeente, een goede sfeer, een veilige omgeving, een vangnet als dat nodig is, werk dat voldoening geeft en een goede verbinding met de omgeving. Om de levendigheid van onze stad te behouden moeten we investeren in de promotie van de stad en in het behoud van jongeren. Moet lukken; ben zelf uiteindelijk ook terug gekomen ;-) En met veel plezier, want Zutphen is een geweldige stad om in te wonen!

GroenLinks is natuurlijk ook de partij bij uitstek die zich inzet om Zutphen energieneutraal te maken. Ook daar geldt: elke stap is er een. We moeten doorpakken: van zonnepanelen op alle daken tot lokaal opgewekte windenergie van ons allemaal.

Ik zie genoeg kansen. Zutphen bruist al van de initiatieven waar we met elkaar van kunnen profiteren. Politiek moet volgens mij een langetermijn visie hebben en ondersteunend zijn in plaats van bepalend. Concreet bedoel ik dat we initiatieven met open armen ontvangen, waarbij het niet gaat om regels maar om wat we samen willen bereiken. Denk aan initiatieven die het karakter van Zutphen laten zien, zoals de vele festivals en urban-farming (zoals dat zo hip heet). Of initiatieven waarbij mensen elkaar helpen. Al deze initiatieven samen maken Zutphen.

Vrienden vragen mij weleens waarom ik toch actief ben in de politiek “Wil je daar nou je tijd aan besteden?” Ja, toch echt. Betrokkenheid bij elkaar en onze omgeving vind ik belangrijk. Ik voel een soort noodzaak om me in te zetten voor onze mooie stad. Ik wil in de politiek meer samen werken door met elkaar in gesprek te gaan waar het echt over gaat en samen stappen te durven zetten. Want: wat je doet, maakt echt verschil. 

Neem ook een kijkje op: lizaluesink.nl

Portefeuille(s)

Liza heeft als raadslid de volgende onderwerpen in portefeuille:

  • Algemeen, coördinatie & vernieuwing politiek
  • Jeugdzorg en jongerenwerk
  • Onderwijs
  • Economie & Toerisme
  • Verkeer
  • Openbare orde, Veiligheid & Justitie
  • Vluchtelingen, ontwikkelingssamenwerking en Fairtrade
  • Wijken: Waterkwartier