Martine Westerik

Martine Westerik

Forumlid en fractielid

Sociaal beleid, duurzaamheid en een andere manier van politiek bedrijven zijn voor mij persoonlijke thema’s . Met name een goed en zuiver sociaal beleid is voor de komende jaren een enorme uitdaging waar ik graag aan mee wil denken/ werken.

Thema’s:

Geboren en getogen in het prachtige Zutphen en Warnsveld, heb ik besloten dat ik me graag voor onze gemeenschap wil inzetten en mee wil werken aan een duurzame en sociale samenleving.

Vanuit mijn werk op het Praktijkonderwijs in Zutphen weet ik dat de komende jaren heel erg spannend worden op het sociale terrein. Er gaat veel veranderen, voor met name de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en daar wil ik me graag voor inzetten. Meedenken en werken aan een sociaal Zutphen is hierin voor mij een belangrijk thema. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat we onze mooie binnenstad bruisend en aantrekkelijk houden. Als een dochter van lokale ondernemers, voel ik me dan ook zeer betrokken bij onze ondernemers en de detailhandel. Hoe houden we speciaalzaken en wat kunnen we doen om samen met de ondernemers de handel levend te houden.

Daarnaast voel ik dat we het met elkaar anders moeten gaan doen. Zo worden o.a. fossiele brandstoffen schaars en het kan naar mijn mening ook anders. Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen aan een duurzame samenleving, zodat wij onze gemeenschap weer zo goed mogelijk kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

 

Martine, (Nazorgcoördinator en mentor Praktijkonderwijs Zutphen)