15 februari feestelijke opening GroenLinks pop-up-winkel in de Turfstraat 14

GroenLinks opent zaterdag 15 februari van 11.00 – 16.00 uur een pop-up-winkel in de Turfstraat 14. De winkel is informatiepunt voor de verkiezingen, biedt podium aan maatschappelijke initiatieven en is uitvalsbasis voor zwerfspeelgoed.

In de pop-up-winkel van GroenLinks is vanaf 15 februari tot en met 22 maart 2014 iedereen welkom om te praten over ons verkiezingsprogramma, om vragen te stellen en informatie te krijgen. Iedere zaterdag van 11.00 – 16.00 uur zijn er activiteiten rond een thema, denk aan “Werk”, “Zorg” en “Schone energie”. Verder zijn de GroenLinks vrijwilligers aanwezig op woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur; op donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur; op vrijdag van 13.30 uur tot 17.00 uur en 19.00 uur tot 21.00 uur. Daarnaast biedt GroenLinks in de pop-up-winkel podium aan maatschappelijke initiatieven en activiteiten van (groepen) inwoners. Het kan bijvoorbeeld gaan om een informatiemateriaal om bekendheid te vergroten en/of het verzorgen van een workshop om deelnemers of vrijwilligers te werven. Als u interesse heeft kunt u zich vanaf zaterdag ter plekke melden of een e-mail sturen naar zutphen@groenlinks.nl. Lijsttrekker Patricia Withagen: “Met het bieden van een podium wil GroenLinks haar waardering laten zien voor al die bijzondere initiatieven die de inwoners van Zutphen en Warnsveld nemen om het wonen hier nog fijner te maken. Dat dit tot 19 maart hand in hand gaat met een klein beetje bijdragen aan het tegengaan van de leegstand in de binnenstad van Zutphen is natuurlijk prachtig.”

 

Opening 15 februari
Zaterdag is de eerste dag van de krokusvakantie. Dat betekent dat GroenLinks weer speelgoed gaat laten zwerven door Zutphen en Warnsveld. In de winkel staat speelgoed dat afgehaald mag worden, er mag speelgoed ingeleverd worden en natuurlijk mag er ook speelgoed geruild worden. Want: waarom verspelen, als je ook kunt delen? Tijdens de openingsdag kunt u verder speeddaten met de top 8 van de lijst. Zo maakt u kennis met de personen achter de kandidaten, kunt u vragen waar zij voor staan en vertellen wat uw wensen zijn. In de winkel liggen vanaf zaterdag Schone Energie kleurplaten en windmolen-vouwplaten waar vrolijk gekleurde windmolentjes van gemaakt kunnen worden. Alle kinderen die mee willen doen kunnen de kleurplaten en molentjes inleveren tot vrijdag 7 maart. Natuurlijk winnen de mooiste inzendingen een prijs. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 8 maart tijdens de “Schone energie” dag, in de pop-up-winkel.