Bouwwerk op stadhuis
Bouwwerk op Stadhuis

197.000,- Euro voor klimaatkast gemeentehuis

(Bijna) 2 ton is in tijden van drastische bezuinigingen een groot bedrag. Toch is de fractie van GroenLinks akkoord gegaan met een bedrag van 197.000,- Euro voor de aanpassing van de klimaatkast op het dak van het gemeentehuis, ook wel bekend als de ‘UFO’.

De reden is dat het vorige College illegale aanpassingen heeft doorgevoerd, die leidden tot bezwaarschriften van omwonenden. Sindsdien werkt de luchtbehandelingskast, zoals het grootste onderdeel van de installatie officieel heet, op halve kracht en is het kantoorklimaat in het gemeentehuis verre van ideaal.

Sindsdien is, deze keer in goed overleg met de bewoners van de Kuiper- en Bakkerstraat, een opstelling bedacht die beter past in het bestemmingsplan en die de meeste geluidhinder oplost. De klimaatkast krijgt ook een omkleding die is ontworpen door Thomas Rau, de architect die ook het stadhuis zelf ontwierp. En niet onbelangrijk: de luchtbehandelingskast kan weer voluit en dat bespaart erg veel energie. Het bedrag is eenmalig en kan worden betaald uit de pot ‘groot onderhoud gebouwen’.