2 #GLZutphenontour: Sur le Pont, BioToko en de Rode Hoed

Keer op keer blijkt weer dat Zutphen barst van de inspirerende mensen met prachtige ideeën. Woensdagochtend bezochten we een aantal.

Johanna Papperse wil dolgraag de oude Bornhof behouden als ontmoetingspunt voor oud en jong. Aan haar wilskracht zal het niet liggen. Louk Hamer heeft haar theaterwerkplaats de Rode Hoed opgezet voor mensen met een verstandelijke beperking. Door theater en muziek bloeien de deelnemers helemaal op. Wat een toewijding en gedrevenheid !

Sur le Pont is een duurzame winkel in de Spittaalstraat. Charlotte en Chris verkopen tweedehandskleding, fairtrade en handgemaakte producten. Een juweeltje van een winkel vanuit een zeer duurzame gedachte. Mogen zoveel mogelijk mensen de winkel weten te vinden.

Tot slot zijn we bij de BioToko van Frank Loef geweest. Een toko die biologisch eten bereidt en verkoopt. Logisitiek en bereiding zijn zo verfijnd ingesteld dat de verspilling van voedsel bijna nihil is. Ook hier konden we weer proeven van de gedrevenheid en bezieling.

Een boeiende excursie. We hebben gesproken over de kansen die er zijn in Zutphen, maar ook de hobbels die soms genomen moeten worden. En voor het nemen van een enkele hobbel kunnen we ons als GroenLinks in de politiek of in het stadhuis inzetten zodat wij ook ons steentje bijdragen aan deze mooie kant van de stad.