3 #GLZutphenontour TIP en Delta

In het kader van onze eigen tour door Zutphen, bezocht een delegatie van GroenLinks afgelopen vrijdag TIP en Delta. Lees verder voor een verslag.

Vrijdag bezocht GroenLinks als eerste het Toeristisch Informatie Punt TIP aan de markt in Zutphen. De aanwezigen, Marco Barelds en Carla van de Gunst vertelden op deskundige en overtuigende wijze over het belang van deze vorm van informatievoorziening voor onze mooie stad. Jammer alleen dat de samenwerking met de VVV zo moeizaam verloopt dat ze vrezen het hoofd niet boven water te kunnen houden.

 

Daarna vertrokken we naar de Delta, waar Remco Kanters ons vertelde over zijn bedrijf Markanter. Bij Markanter zijn een 10-tal medewerkers van de Delta gedetacheerd, tot volle tevredenheid van alle betrokken partijen. Remco ziet nog meer kansen, en zou daarvoor graag gebruik willen maken van de subsidiegelden van de ambassadeur jeugdwerkeloosheid, Mirjam Sterk. Helaas tot nu toe zonder resultaat: de regeling is nogal weerbarstig. GroenLinks belooft uit te zoeken hoe de regeling in de Stedendriehoek wordt ingevuld.