BEDENK JIJ DE NIEUWE IJSSELKADE ?

Bij D66 en GroenLinks zien we het al helemaal voor ons: een nieuw ingerichte IJsselkade vanaf de Bult van Ketjen tot aan de kiosk de Kade....

 

Een IJsselkade waar je heerlijk kunt verblijven, waar alle ruimte is voor wandelaars en waar je gemakkelijk je fiets kunt stallen. Een boulevard om te flaneren ! De IJsselkade is een levendige plek geworden, waar burgers en gasten graag vertoeven. Door de Marspoortstraat zijn ze in een oogwenk weer verbonden met de historische binnenstad.

Hoe ziet die nieuwe IJsselkade er dan precies uit ? Tsja, we hebben wel ideeën, maar eigenlijk willen we alle creatieve geesten binnen Zutphen uitdagen om mee te denken. Zo wordt er binnen de gemeente met de gedachte gespeeld om de IJsselkade in te richten voor éénrichtingsverkeer. Hierop voortbordurend heeft D66 al een idee voor de nieuwe IJsselkade gepresenteerd, te vinden op www.d66zutphen-warnsveld.nl Inzendingen op een eerdere Groenlinks prijsvraag in 1999 hebben het nieuwe stationsplein sterk beïnvloed. Heeft u ideeën over de inrichting van de IJsselkade; doe dan mee met deze prijsvraag.

Hoe kan ik meedoen ?

Schrijf of teken jouw idee van de nieuwe IJsselkade en stuur het in naar D66 of GroenLinks. Wie weet wat er dan mogelijk wordt ! Wij beloven om van het winnende plan werk te gaan maken in de gemeenteraadsperiode 2010-2014.

De deskundige jury onder voorzitterschap van duurzame architect Willem Grotenbreg bestaat verder uit D66-fractielid en architect, Henk Lindeboom en kandidaat raadslid voor GroenLinks; Johan Luijendijk. De jury zal de inzendingen beoordelen naar originaliteit, haalbaarheid en maatschappelijk belang. Meer informatie is te vinden op de websites www.zutphen.groenlinks.nl of www.d66zutphen-warnsveld.nl

Inzendingen graag insturen voor 15 januari 2010 aan:

IJsselkade Prijsvraag

IJsselkade 18

7201 HD ZUTPHEN

Alle inzendingen zullen op zaterdag 30 januari 2010 geëxposeerd worden. Dan zal ook de prijswinnaar bekendgemaakt worden.

De winnaar mag een fiets uitzoeken bij Geert Baas, Fietsen in Warnsveld. Alle overige inzenders ontvangen een smakelijke prijs van de Driekant, SuperNatuur, Estafette of Koehoorn.