Duim GroenLinks 2019
Duim GroenLinks 2019

De genomineerden zijn bekend!

De genomineerden voor de Groene en Linkse duim zijn bekendgemaakt door de jury. Wie verdient de duim? Je kunt nu stemmen!

Dit jaar reikt GroenLinks Zutphen-Warnsveld een Groene en Linkse duim uit. De duim gaat naar personen of instellingen die zich lokaal inzetten voor duurzaamheid of een sociale samenleving. De jury heeft de 6 genomineerden bekendgemaakt en er kan nog t/m 29 september gestemd worden.

Tot 1 september kon iedereen een persoon, bedrijf of instelling voordragen, die volgens hem of haar een duim verdient. Deze inzendingen zijn vervolgens door de jury beoordeeld op impact, inspiratie, innovatie, passie en eigenheid. Uit de inzendingen zijn er 6 initiatieven genomineerd. 

De genomineerden
In willekeurige volgorde, stelt de jury de genomineerden aan u voor. De kanshebbers voor de Groene duim zijn Boerderij Korenblik, Eco Teunissen en de Zutphense Hand. Voor de Linkse duim zijn Platform Sociaal Domein Zutphen, Timmerdorp Zutphen en Het Dagelijks Bestaan genomineerd. 

Boer Wim - Biologische boerderij Korenblik
Boerderij Korenblik is een biologisch gemengd bedrijf met een eigen buurtwinkel met eigen producten en streekproducten. Het heeft daarnaast een sociale functie voor (tijdelijke) werknemers en een educatieve functie voor schoolkinderen. 
(meer info: www.boerderijkorenblik.nl)

Eco Teunissen
Een voorbeeld voor ons allen hoe hij zich al jarenlang onbaatzuchtig inzet voor mens en milieu. Door weer en wind gaat hij dagelijks dieren voeren in Zutphen en Warnsveld. Dit doet hij op zijn fiets en altijd met veel plezier. Ook zijn werkzaamheden in het Vogelpark zijn een enorme bijdrage voor mens, dier en daarbij de Zutphense maatschappij.

Zutphense Hand
De Zutphense Hand draagt al meer dan 40 jaar bij aan hergebruik van goederen en betaalbare spullen voor mensen die het niet zo ruim hebben en schenkt de opbrengst aan goede doelen.
(meer info: www.zutphensehand.nl)

Platform Sociaal Domein Zutphen
Deze pilot burgerparticipatie in het sociaal domein levert kennis en enthousiasme op waardoor bewoners van Zutphen zich betrokken kunnen voelen bij het beleid van de gemeente.
(meer info: platform sociaal domein zutphen)

Timmerdorp Zutphen
Timmerdorp Zutphen is een initiatief van wijkbewoners die in samenwerking met Waterkracht kinderen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengt en ze een leuke en leerzame week bezorgt.
(meer info: www.timmerdorpzutphen.webnode.nl)

Het Dagelijks Bestaan
Jongeren die zijn vastgelopen op school, in de thuissituatie of op het werk worden begeleid in hun zoektocht naar een nieuw levensperspectief waarbij gemeenschapsvorming van grote waarde is.
(meer info: www.hetdagelijksbestaan.nl

 

Er kan nog t/m 29 september worden gestemd. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking op vrijdag 4 oktober, om 19.00 uur, in Het Koelhuis in Zutphen.