Is de paus onfeilbaar?

Door: Bart Mendelson

Wie mij kent - en de discussies afgelopen jaren heeft gevolgd - weet dat ik geen voorstander ben van massale woningbouw in de Hoven...

Ik heb daar natuurlijk gelijk in, naar mijn eigen mening. Ik woon niet in de Hoven, maar maak me zorgen over onder andere het groen, de extra verkeersbewegingen, de altijd te laat aangelegde infrastructuur etc.

Mijn gelijk

Dus heeft de fractie van GroenLinks in Zutphen daar in de verkeerde weg gevolgd. Vind ik. Dus kom ik keer op keer met argumenten, historische gegevens en kies ik citaten uit het verkiezingsprogramma die mijn gelijk ondersteunen, dat doet de "tegenpartij" immers ook. Ik vind dat ik daar verantwoord mee om ga, dat ik integer ben. Dat vindt de fractie ook van het proces dat zij doormaken.

Vertrouwen

Op basis van goede argumenten komt de fractie en de coalitie tot beleidsrichtingen die ik niet kan ondersteunen. Betekent dit dat ik fractie en wethouder als "fout" beschouw? Nee, natuurlijk niet. Dit heeft twee redenen: Ten eerste zijn het mensen waar ik veel vertrouwen in heb. Ten tweede ben ik de paus niet, en dus ook niet onfeilbaar. Hoewel ik het me niet kan voorstellen zou het kunnen dat ik fout zit. Dus fractie, wethouder: ga zo door, dan blijf ik dat ook doen.