De picknick was een super campagnestart!

Zaterdag 18 augustus gaf GroenLinks Zutphen een picknick in het Vogelpark. Naast alle Zutphense GroenLinksers waren er ook landelijke GroenLinksers aanwezig. Ondanks het bloedhete weer was de opkomst goed! Het was een zeer geslaagde, gezellige, zomerse en luchtige middag die eindigde met een frisse duik in de Grote Gracht.

Door: Irene Kleinrensink

Voorafgaand aan de picknick hebben enthousiaste vrijwilligers het vogelpark schoongemaakt.

In totaal zijn er zo'n 70 mensen op de picknick geweest, zij konden genieten van Talamini-ijs, Kaldi-koffie, Sap, zelfgebakken lekkernijen (waaronder heuse GL-cupcakes), veel vers fruit en broodjes. Verder was er livemuziek en voor de kinderen een springkussen, koekhappen en ook de banjercaravan was aanwezig. Verder konden zij een schilderijtje maken met rood/groene verf; de resultaten hiervan zullen in 1 geheel in de fractiekamer komen te hangen.

Rond half 1 arriveerden zowel "De Letters" als beide (kandidaat)-kamerleden Arjan El Fassed en Anne Scheltema Beduin. Nadat zij even rustig hadden rondgekeken, met verschillende mensen gesproken en wat hebben gegeten en gedronken, stelde Patricia Withagen ze voor aan het publiek (dat naast GroenLinksers vooral ook uit veel "zwevers" en "twijfelaars"bestond). Arjan vertelde het een en ander over de huidige stand van zaken en is duidelijk enthousiast en vol vertrouwen in de toekomst. Hij nodigde een ieder uit hem en Anne aan te spreken en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Hierna zwommen Jelis van Leeuwen en Julian Jansen samen naar de fontein om daar de GroenLinks vlag te heisen. Dit bleek het startsein voor verkoeling, want velen volgden het goede voorbeeld om in deze hitte een frisse duik te nemen.

Het was een superstart van de campagne, hopelijk is de rest van de campagne net zo geslaagd, tenslotte: de tijd is nu!