Even voorstellen: Christina Oosterhoff

Zoals jullie wellicht al hebben vernomen sta ik op de tweede plaats op de lijst voor de verkiezingen van volgend jaar...

Op een verkiesbare plek, en het lijkt mij dan ook goed om mij voor te stellen.

Alle technische info: vrouw, samenwonend, 2 kinderen, werkzaam voor het ministerie van LNV, opleiding Fysische Geografie in Utrecht. Sinds ca 1 jaar actief in GL als steunfractielid en binnen de groencommissie.

Mijn persoonlijke drijfveren: ik ga voor DUURZAAMHEID! Vertaald naar de Zutphense situatie betekent dit concreet bijvoorbeeld:

- nog meer aandacht voor fietsen;

- bevorderen autodelen;

- een solide groenbeleid met natuurspeeltuinen;

- spoedige implementatie Zutphen Energieneutraal.

Maar eigenlijk zou ik nog veel verder willen gaan. De laatste tijd gonst het van de initatieven op het gebied van duurzaamheid. Bijvoorbeeld de Global Green New Deal van de Club van Rome. Cradle-to-Cradle. Onze eigen (GroenLinks) Green Deal. Mooi voorbeeld vond ik ook Almere met haar plannen voor een woonwijk waar landbouw wordt geintegreerd in de bebouwing, zodat de herkomst van voedsel weer duidelijk wordt en de transportlijnen kort blijven. Wellicht iets voor de IJsselsprong!?

Er kan heel veel, en volgens mij moeten we zorgen dat Zutphen aanhaakt. Mooie uitdaging voor de komende vier jaar. En als jullie suggesties hebben, houd ik me aanbevolen!

Met vriendelijke groeten,

Christina Oosterhoff

christina.oosterhoff@wanadoo.nl