Wie verdient een Groen Lintje?
Wie verdient een Groen Lintje?

GroenLinks zoekt kandidaten voor Groene Lintje

Zoals elk jaar reikt GroenLinks Zutphen-Warnsveld een lintje uit. In 2016 is het lintje groen van kleur. Een onderscheiding die gaat naar mensen of organisaties in onze gemeente die zich op positieve wijze inzetten voor onze natuur, het milieu of andere duurzame zaken. Tot 11 januari kunt u mensen en organisaties nomineren voor het Groene Lintje. De officiële uitreiking vindt plaats in april volgend jaar.

Klimaattop de juiste tijd voor werving groen lintje

Nu in Parijs de klimaattop in volle gang is en men hard werkt aan duurzame oplossingen voor het klimaat vindt GroenLinks Zutphen-Warnsveld het de juiste tijd voor het Groene Lintje. Want ook in de gemeente Zutphen zetten veel inwoners zich belangeloos in voor ons klimaat, inwoners die wat ons betreft een pluim verdienen. In 2015 reikte GroenLinks een rood lintje uit voor een sociaal initiatief dat zich inzette voor de gemeenschap. Uit vele inzendingen won bewonersinitiatief De Praebsterkamp het Rode Lintje, wat hen in september ook nog een middag gratis ijs opleverde.

Iemand nomineren?

Weet u een persoon of organisatie die een groen lintje verdient? Tot maandag 11 januari kunt u kandidaten nomineren en vanaf 18 januari kunt u via onze Facebook-pagina online op uw favoriet stemmen. De vijf kandidaten met de meeste stemmen worden beoordeeld door onze jury, die let op impact, inspiratie, innovatie en eigenheid. De winnaar krijgt in april 2016 het Groene Lintje uitgereikt. Stuur je nominatie voorzien van jouw eigen gegevens, de contactgegevens van de genomineerde en een korte motivatie naar groenlintje@gmail.com of plaats een bericht op onze Facebook-pagina.