GroenLinks Zutphen vol energie

GroenLinks Zutphen kiest voor vernieuwing. Bij GroenLinks valt er wat te kiezen: twee potentiële lijsttrekkers, een gevarieerde lijst en optimistische en haalbare speerpunten voor de verkiezingen in 2014.

De meerderheid van de leden koos huidig wethouder Patricia Withagen als lijsttrekker. Verder koos de algemene ledenvergadering voor een krachtige kandidatenlijst: dynamisch, persoonlijk, energiek en enthousiast. Withagen: “Ik ben trots op de kwaliteit van onze kandidaten en ons programma. De energie en inspiratie spat ervan af. We staan samen klaar voor een enthousiaste campagne. We hebben er zin in!

Op de kandidatenlijst staan naast ervaring ook veel nieuwe gezichten. Op 2 staat de 26-jarige Liza Luesink, ondernemer en op dit moment vicevoorzitter van het bestuur en op 3 huidig raadslid en hydroloog Christina Oosterhoff (44). Verder kun je kiezen voor: Victor Boldewijn (33), Patrick Reeuwijk (43), Andre Putker (43), Irene Kleinrensink (36), Martine Westerik (34), Judith Fonteijn (33), Hans Joling (56), Rikkie Overbeek (50). Johan Luijendijk (46) meldde zich na de verkiezing van Withagen aan als lijstduwer (plek 20). Huidig fractievoorzitter Gerard Buitink verheugde zich het stokje over te dragen aan deze kandidaten en sprak vol enthousiasme zijn vertrouwen uit.  

De ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving vragen een andere politiek. De politiek weet het niet altijd beter en daarom wil GroenLinks werkelijk sámen met de inwoners bouwen aan Zutphen. GroenLinks zocht hiervoor kandidaten met hart voor Zutphen, kandidaten die de noodzaak voelen van een omslag in doen en denken. Raadsleden die optimistisch samenwerken in de politiek en daarbuiten. Daarin zijn onafhankelijkheid, vertrouwen, intuïtie en lef belangrijk, waarbij humor en warmte de nodige uitstraling geven.