Kom ook naar de Nieuwe Media bijeenkomst in Apeldoorn!

Nieuwe media zijn hot. Vorige week hadden we een zeer geslaagde twitter workshop in de Born en op 20 juni as organiseert GroenLinks Apeldoorn een bijeenkomst: "Nieuwe Media". Cabaretier en illustrator Silvester Zwaneveld geeft een lezing over nieuwe media en we gaan met elkaar in discussie over vragen als: Waarom nieuwe media gebruiken? Waarom en welke risico's moeten we kennen?

 

20 juni 20:00: bijeenkomst “Nieuwe Media” door Silvester

Zwaneveld

Perceptie is realiteit: wat je waarneemt neem je voor waar aan. Deze maanden zien we welke invloed massamedia zoals TV, radio, kranten en het Web hebben op de beeldvorming van de Nederlandse bevolking. Als vijf politieke partijen het eerst eens worden over een opleidingsmissie in Kunduz en later met elkaar in een recordtijd een lente-akkoord sluiten wordt daar het stickertje “Kunduz-coalitie” opgeplakt. En zo worden we (ook ongewild) herinnerd aan beslissingen die in het verleden zijn genomen.

We zien een enorme verschuiving van oude media (TV, radio, kranten en het Web als statisch medium) naar Nieuwe Media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Hyves. Welke invloed gaan deze Nieuwe Media uitoefenen op de beeldvorming en het stemgedrag van onze kiezers? Moeten we als GroenLinks gebruik maken van Nieuwe Media, en zo ja, welke en hoe? Welke nadelen en gevaren kleven er aan het gebruik van Nieuwe Media? Lastige materie waar we graag eens samen over willen praten!

We hebben cabaretier en illustrator Silvester Zwaneveld, onder andere bekend van het voormalige duo Arie & Silvester (zie www.silvesterzwaneveld.nl), ter introductie bereid gevonden om een lezing over Nieuwe Media te geven aan actieve GroenLinksers uit Apeldoorn en buurgemeenten. Daarna gaan we met elkaar in discussie, en natuurlijk sluiten we af met een borrel.

Wanneer?

Woensdag 20 juni 2012 vanaf 20:00 (zaal open en ontvangst met koffie en thee vanaf 19:30). Na de bijeenkomst, die tot circa 21:30 duurt, borrelen en praten we na.

Waar?

Kringloopcentrum FOENIX, Koningslijn 30-32, 7312 GH Apeldoorn (bekend van oude maar zeer bruikbare “media”!)

Wie?

Alle actieve GroenLinksers van de afdelingen Apeldoorn, Deventer, Noord-Oost Veluwe en Zutphen

Wat kost het?

Deze bijeenkomst kost je niets, maar we rekenen erop dat je een van de voorstellingen van Silvester bezoekt.

Aanmelden?

Als je verwacht te komen, stuur dan een mailtje naar Linksbuiten, het permanent campagneteam van GroenLinks Apeldoorn:linksbuiten@groenlinksapeldoorn.nl

Voorbereiden?

Facebook: silvester.zwaneveld, foenix.kringloopenreintegratie, groenlinks.apeldoorn Twitter: @retsevlis, @foenixapeldoorn, @groenlinks055 LinkedIn: Silvester Zwaneveld, Foenix Kringloopcentrum Apeldoorn, GroenLinks Apeldoorn Hyves: retsevlis, groenlinksapeldoorn