Kunstenaars opgelet: reageer op Walburgkerk

Kunst Connectie Zutphen nodigt kunstenaars uit te reageren op de Walburgkerk, de architectuur, de geschiedenis, de functie van het gebouw en zijn plek in de stad Zutphen. Geïnteresseerden kunnen zich voor 15 maart as. opgeven. In de zomer is de tentoonstelling te bewonderen.

De zomertentoonstelling die ieder jaar in samenwerking met Zin in Zutphen wordt georganiseerd vindt plaats in juli en augustus. De kerk zélf is als onderwerp gekozen: de vorm, de plek, de liturgie, de bouw, de hoogte, het licht etc. Deze keer kan in - vrijwel - de hele kerk geëxposeerd worden.

Kunstconnectie vraagt belangstellenden om plannen en/of ontwerpen voor kunstwerken bij hen in te dienen. Deze plannen zullen door een onafhankelijke commissie worden beoordeeld op haalbaarheid, plaatsbaarheid en kwaliteit. Graag ook zien ze recent werk, werk dat werkelijk in wisselwerking met het gebouw tot stand is gekomen.

Deze tentoonstelling wordt ook dit jaar georganiseerd door Kunstconnectie Zutphen, maar - in tegenstelling tot vorige jaren – worden dit jaar nadrukkelijk ook kunstenaars die geen lid zijn van KCZ uitgenodigd om zich in te schrijven. Geïnteresseerden kunnen zich hier vóór 15 maart opgeven bij KCZ.

Hier de voorwaarden.