Nieuw: DWARS nu ook in de Stedendriehoek!

Voor veel jongeren is politiek een ver-van-hun-bed-show. DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, probeert hier wat aan te doen door op een leuke, ontspannen en vooral gezellige manier actie te voeren en bepaalde onderwerpen op de politieke agenda te krijgen. Onderwerpen die jongeren interesseren. Naast een succesvolle landelijke DWARSorganisatie zijn er door het hele land ook lokale DWARS-afdelingen actief. Tot op heden komt het oosten er helaas nogal bekaaid vanaf. Hier komt echter helemaal verandering in.

‘De charme van een jongerenorganisatie is dat deze geen rekening hoeft te houden met beleidsnota’s, gedoogakkoorden en meer van dat soort afschrikwekkende termen. Als jongerenorganisatie kunnen we lekker actie voeren, gezellig vergaderen in een kroeg in plaats van een groot en saai gemeentehuis en vooral veel lol hebben. En het allerbelangrijkste, we kunnen zelf bepalen waar we ons als GroenLinkse jongeren druk over maken’, aldus Koen Boswinkel.

Overijssel en Gelderland worden gezien als de achtertuin van Nederland en dat is iets om trots op te zijn’, vervolgt Boswinkel.’Het besef moet er echter wel zijn dat dit niet allemaal vanzelfsprekend is. Het motto van DWARS Stedendriehoek is ‘Ik Dwars, dus ik ben’, onze vertaling van de beroemde uitspraak van de filosoof Descartes. Wij willen als DWARS een eigen, kritisch geluid laten horen binnen de Stedendriehoek en nemen daarbij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Zelf nadenken in plaats van zaken zomaar voor waar aannemen. Dat is het geluid van DWARS Stedendriehoek, waarbij de aandacht vooral uit zal gaan naar cultuur, integratie&emancipatie, onderwijs, ruimtelijke ordening en dierenwelzijn. Denk groot, handel lokaal! Dat is de manier om Nederland in het algemeen en de Stedendriehoek in het bijzonder nog groener en nog socialer te maken.’

Vrijdag 24 augustus komt DWARS landelijk naar Deventer om campagne te voeren voor de verkiezingen van 12 september. Vanaf 10 uur staat er een doolhof op de brink, waarbij mensen kunnen ontdekken wat voor soort GroenLinkser zij zijn. Om 13 uur zal iemand van het landelijk bestuur de opening verrichten van DWARS Stedendriehoek.

Je bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Mocht je nou meer willen weten over deze afdeling in oprichting of je simpelweg aan willen melden bij ons, mail dan naar koen@dwars.org

De drie voorwaarden: je moet lid zijn van DWARS (dat doe je hier), woonachtig zijn in een gemeente binnen de Stedendriehoek (Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Brummen, Voorst, Lochem, Epe) en je bent tussen de 14 en 28 jaar.

Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groeten,

Douwe de Winder en Koen Boswinkel