PlusOV
PlusOV

Reizigers de dupe van fouten PlusOV

Het onderzoeksrapport over PlusOV is helder: er is ontzettend veel fout gegaan bij de vervoerscentrale. De woordkeuze in het rapport is niet mild: “nalatig”, “ongebruiksvriendelijk systeem” en “geringe kennis en ervaring”. Uit het onderzoek blijkt dat er veel moet gebeuren om de problemen op te lossen.

Het is schokkend dat kinderen en hun ouders de dupe zijn geworden van de puinhoop bij PlusOV. Kinderen konden niet naar school en ouderen stonden tevergeefs op hun vervoer te wachten. Steeds opnieuw werden ze teleurgesteld, doordat beloftes ‘dat het opgelost zou zijn’ niet waargemaakt werden. GroenLinks pleit ervoor dat de problemen nu echt goed opgelost worden en dat er daarbij extra aandacht besteed wordt aan goede persoonlijke communicatie met de reizigers.

Zutphen is een van de negen gemeenten die samenwerken in deze regionale vervoerscentrale. Wij gaan ons college dan ook bevragen in de raad: hoe kon dit gebeuren? Doet het bestuur wel wat het moet doen? Heeft de wethouder vertrouwen dat het plan van aanpak dat er nu ligt de problemen gaat oplossen? We verwachten van ons college en PlusOV dat zij adequaat aan de slag gaan en daarbij helder zijn wat mensen wel en niet kunnen verwachten.