Winnaar Karsten Orth

Speeltuin Praebsterkamp wint rode lintje!

Het bewonersinitiatief de Praebsterkamp heeft het jaarlijkse rode lintje van GroenLinks in de wacht gesleept. De natuurspeeltuin die buurtbewoners met elkaar hebben gerealiseerd is volgens de jury het voorbeeld van een ideaal stadsbeeld: “Natuurlijk Spelen aan de Praebsterkamp is een plek waar je samen aan werkt, die je samen verzorgt, die iedereen verbindt, jong, oud, rijk, arm en mensen van verschillende nationaliteiten” Het jaarlijkse lintje van GroenLinks was voor het eerst rood van kleur, voor een initiatief dat zich op positieve wijze inzet voor de gemeenschap. Inwoners van Zutphen en Warnsveld nomineerden maar liefst veertien initiatieven voor het rode lintje

GroenLinks trakteert op ijs
Initiatiefnemer Karsten Orth, die de prijs in ontvangst mocht nemen, in zijn reactie: “Dit is natuurlijk geen persoonlijke prijs, maar een voor de hele buurt. ” Ook de jury roemde het initiatief vanwege het feit dat het een echt bewonersinitiatief is. Daarom was het rode lintje niet de enige prijs die de Praebsterkamp ontving. Als extra prijs trakteert GroenLinks alle vrijwilligers, kinderen en bewoners die de speeltuin levendig houden op een beloning. Daarvoor komt van het voorjaar op het speelplein de ijscokar langs en mag iedereen genieten van een gratis ijsje namens GroenLinks Zutphen-Warnsveld.

 

Drie initiatieven ontvangen eervolle vermelding
Drie andere initiatieven kregen van GroenLinks Zutphen-Warnsveld een eervolle vermelding. Sociaal eetcafé de Uitwijk, “een centrale plek in de wijk voor ontmoeting, waar een bijzondere club vrijwilligers ervoor zorgt dat bewoners echt naar elkaar omkijken”,  Alize Korf met stadsboomgaard de Bongerd, “een voorbeeld van samenwerking tussen vrijwilligers en gemeente,  makkelijk en voor iedereen toegankelijk en een mooi aanzicht voor de stad”  en tot slot Ireen Los met De Stadswerkplaats Zutphen, “voorbeeld voor Zutphen, dat zich als ambachtsstad wil profileren, waarbij het Repair café de perfecte combinatie is van een duurzaam én sociaal initiatief ineen”.