Stichting Vrijwillige Oppas en Thuishulp zoekt vrijwilligers.

De Stichting Vrijwillige Oppas en Thuishulp ondersteunt mantelzorgers die thuis zorgen voor iemand met een beperking, op dit moment zijn zij op zoek naar meer vrijwilligers.

Wanneer je de zorg hebt voor iemand met een beperking, of dit nu je kind of je partner is, dan kan dat erg zwaar zijn. Je doet wat je kunt en je doet het met liefde, maar het kan wel eens te veel worden. Even wat tijd voor jezelf nemen is vaak moeilijk te regelen. Buren of kennissen vragen om op te passen is niet zo makkelijk omdat jouw kind of partner speciale zorg nodig heeft die je niet zomaar even uit handen kunt geven.

De Stichting Vrijwillige Oppas en Thuishulp (VOT) kan een deskundige vrijwilliger inzetten om de zorg zo nu en dan van u over te nemen. Een vrijwilliger kan iets gaan ondernemen met uw kind of partner, bijvoorbeeld knutselen, zwemmen, fietsen of computeren, maar ook gewoon ‘oppassen’.

Op dit moment is VOT op zoek naar meer vrijwilligers. Zij zoeken enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die met mensen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking willen werken. Wellicht heb je een achtergrond waardoor je al deskundigheid op een bepaald gebied hebt, maar noodzakelijk is dit niet. Je kunt namelijk ook scholing krijgen. Wel moet je 18 jaar of ouder zijn en enkele uren per week of per maand beschikbaar zijn.

Kijk voor meer informatie (of voor aanmelden) op: www.votregiozutphen.nl of op https://www.facebook.com/VOTzutphen