Voorlichtingsbijeenkomst TalentPlus

Op woensdag 5 maart zal in de pop-up winkel van GroenLinks aan de Turfstraat 14, van twee tot vier uur ’s middags, een inloopmiddag en voorlichtingsbijeenkomst gehouden worden door TalentPlus. GroenLinks biedt in de winkel een podium aan maatschappelijke initiatieven en in het kader hiervan is deze voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd.

TalentPlus is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de “oudere” hoger opgeleide werkzoekende. Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting gegeven worden op het programma van TalentPlus door Pieter Krommenhoek, zelf lid van de organisatie. Pieter is ook elke dinsdagavond te horen op de Lokale Omroep (B-Fm) met een politiek programma.

Het TalentPlus programma is gebaseerd op halen en brengen. Van de deelnemers wordt een betrokken instelling verwacht. Veel leden zijn na jaren werken, vaak voor dezelfde werkgever, ongewild werkloos geworden. Dat is vaak een schok en men is niet meer gewend te solliciteren. Men wordt doorgaans geconfronteerd met vragen als ‘Hoe schrijf ik een cv en een brief’ en ‘Hoe presenteer ik mij’. Dit zijn voorbeelden van enkele enorme obstakels waar mensen mee te maken krijgen. Laat staan dat men zich thuis voelt bij moderne sollicitatie methoden via social media of het eenvoudig oppakken van de telefoon om jezelf te verkopen, aldus initiatiefnemer Pieter Krommenhoek.

Op woensdagmiddag komen al deze aspecten, en meer aan bod. U bent van harte welkom om gewoon binnen te lopen.