Zwerfspeelgoed in Zutphen en Warnsveld

Waarom je speelgoed verspelen, als je ook kunt delen? Weggooien is zonde, delen is leuker! Omdat delen leuk is, omdat hergebruik duurzaam is en -vooral- omdat speelgoed lang niet voor ieder kind vanzelfsprekend is: Zwerfspeelgoed!

 

Volgens het Armoedesignalement hebben honderdduizenden Nederlanders te weinig geld voor eten en drinken, voor kleren en vakantie.  Ook speelgoed is dus voor veel kinderen niet vanzelfsprekend. GroenLinks Zutphen wil hier graag iets aan doen en heeft “Zwerfspeelgoed” in het leven geroepen.  Naast dat zwerfspeelgoed waardevol kan zijn voor kinderen die minder hebben, is dit initiatief ook heel duurzaam. 

GroenLinks Zutphen heeft een hele berg goed speelgoed verzameld. In de kerstvakantie zullen meerdere leden  van GroenLinks dit speelgoed door Zutphen en Warnsveld laten zwerven; in bushokjes, speeltuintjes, winkels, openbare gelegenheden etc. Het zou natuurlijk het leukst zijn als het door kinderen gevonden wordt die het nodig hebben, of door mensen die het weer doorgeven aan kinderen die er behoefte aan hebben. Van ieder stuk speelgoed en de plaats waar het zwerft, wordt een foto op Twitter ( @zwerfspeelgoed ) en Facebook geplaatst, zodat kinderen ook gericht kunnen zoeken.

Ook zou het leuk zijn als je mee doet! Dus: bekijk je voorraad, wat is nog mooi en klaar voor een tweede gebruik? Laat het zwerven in de vakantie. Aquarius Repro heeft mooie etiketten gemaakt voor ons, deze kan je afhalen bij hen op de Nieuwstad  29 of opvragen via zwerfspeelgoed@outlook.com. Vervolgens kan je het speelgoed zelf laten zwerven, aan ons geven zodat wij het kunnen laten zwerven, of geef het gewoon zelf aan iemand die het goed kan gebruiken. 

Weggooien (of laten verstoffen) is zonde, delen is leuker, socialer en duurzamer!

Op https://www.facebook.com/zwerfspeelgoed.zwerfspeelgoed en Twitter @zwerfspeelgoed vind je meer informatie.